Hoofdlijn: 06-20190004

Clientenraad

Cliënttevredenheid

Voor het meten van de kwaliteit van onze zorgverlening is het meten van de klanttevredenheid een belangrijk instrument. Jaarlijks vragen wij onze cliënten en eventueel hun wettelijk vertegenwoordigers om hun mening en verbetervoorstellen via een klanttevredenheidsonderzoek. De resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek zullen worden gedeeld met zowel de cliënten als medewerkers en zijn input voor verbetermaatregelen.

⬤ Klanttevredenheidsonderzoek

Medezeggenschap cliënten
Als onze belangrijkste partner hecht Ummah Zorgt veel waarde aan de mening van onze cliënten over de zorg die zij ontvangen. Naast het formele klanttevredenheidsonderzoek garanderen wij de inspraak van onze cliënten ook via het huiskameroverleg. Hierin hebben alle cliënten de mogelijkheid tot inspraak, van de overleggen worden notulen bijgehouden. De inhoud van de medezeggenschap wordt bepaald door de Wet Medezeggenschap Clienten Zorgsector (WMCZ) en de input van de cliënten zelf. Om de waarde van het overleg voor de cliënten zo hoog mogelijk te houden zorgen wij ervoor dat zij tijdig inspraak hebben en daadwerkelijk invloed kunnen uitoefenen op de zorgverlening. Van de overleggen worden notulen bijgehouden, waar nodig worden verbetervoorstellen overgenomen in het verbeter- en risicoregister.

Zodra er meer dan 50 cliënten in zorg zijn wordt een overstap gemaakt naar een cliëntenraad om de inspraak van cliënten vorm te geven.

vertrouwenspersoon

Binnen Ummah Zorgt zijn de volgende wettelijk vereiste rollen als volgt ingevuld:
BHV/Eerste hulp: Aletta Rozendaal
Klachtenfunctionaris/vertrouwenspersoon: Sabri Riahi

Overlegstructuren in de wijk

Ons team heeft jaarlijks meertalig bestuurlijk overleg met de gemeente over onze voortschrijdende inzichten in casuïstiek en in de aard van onze zorgverlening die relevant zijn voor de continuïteit van zorg van onze cliënten.

Hiernaast beleggen we incidenteel en structureel overleg met lokale (zorg- en) veiligheidsinstanties zodat indien nodig kan worden geparticipeerd in het casusoverleg.