Hoofdlijn: 06-20190004

Over Ummah Zorgt

Ummah zorgt is een jonge zorgaanbieder die gespecialiseerd is in het bieden van multiculturele, persoonlijke zorg. Ummah zorgt is een besloten vennootschap. Ons kantoor is gevestigd aan het Zernikepark 1 in Groningen, is in 2020 opgericht door Stichting Islamitische Zorg. In 2020 is Ummah zorgt gestart met de ontwikkeling van een aanbod op de gebieden Beschermd Wonen, Begeleid wonen, Logeeropvang, Persoonlijke Begeleiding/ Ambulante Ondersteuning voor kinderen, jong volwassenen en volwassenen, Gezinsondersteuning, Opvoedingsondersteuning, Huishoudelijke hulp en Dagbesteding. Ummah Zorgt staat open voor cliënten van alle culturele achtergronden. Zij en haar medewerkers kunnen door hun multiculturele achtergronden, religieuze achtergronden, talenkennis en inzicht in de positie van mensen met diverse achtergronden een bijzondere meerwaarde geven aan cliënten binnen de multiculturele zorg in Nederland. Ummah Zorgt heeft als doel het verlenen van zorg aan mensen met psychiatrische en/of psychosociale problemen in het kader van de Jeugdwet, WMO en WLZ.

Ummah Zorgt biedt goede, eigentijdse, toegankelijke en betaalbare zorg, op de persoon aangepaste zorg (maatwerk), die voldoet aan professionele standaarden en eigentijdse kwaliteits- en veiligheidseisen conform het ISO kwaliteitskeurmerk. De religieuze achtergrond, de behoeften, de wensen, de ervaringen, culturele achtergrond en belangen van de cliënt zijn richtinggevend voor de te bieden zorg. De zorgverlening komt tot stand in overleg en samenwerking tussen zorgverlener en cliënt, waar nodig samen met zijn vertegenwoordigers en/of verwanten. Onze aanpak is rehabilitatie-, herstel- en oplossingsgericht

Onze cliënten geven zoveel mogelijk vorm en invulling aan hun eigen leven en doen zo actief mogelijk mee in de samenleving. Daar waar dit niet volledig zelfstandig lukt word professionele ondersteuning in gezet om de zelfredzaamheid te gaan vergroten, waardoor de client z.s.m. zelfstandig weer aan de slag kan. We zien onze cliënten als medemensen met behoeften die soms zo bijzonder zijn, dat ze (tijdelijk) niet vervuld kunnen worden zonder toegewijde hulp en ondersteuning. Ummah zorgt biedt die hulp en ondersteuning aan mensen met een bijzondere zorgbehoefte. Gastvrijheid, gelijkwaardigheid, veiligheid en stabiliteit vormen zijn onze kernwaarden en onze basis van waaruit wij denken en werken. Wij zijn een SBB erkend leer en werkbedrijf.